Tropische Vruchten Thee: de perfecte zoete en toch gezonde infusie?

Thee, naast koffie de meest gedronken warme drank die we kennen. Waar we gemiddeld zo’n 5 kopjes koffie per dag drinken, geldt voor thee gemiddeld 3 kopjes per dag. Thee kennen we in allerlei verschillende varianten, naast de bekende smaken ‘rooibos’ en ‘Engis blend’ zien we ook dat verse munt thee onverminderd populair is. Laatste genoemde valt in de categorie ‘kruidenthee’ wat niet alleen lekker is, maar ook een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid, maar hoe zit dit met vruchten thee? Vruchten thee is natuurlijk naast kruidenthee de meeste populaire thee die we kennen.

€8,99
Bekijk
€9,90
Bekijk
Beste prijs-kwaliteit
€4,99
Bekijk

Wat is tropische vruchtenthee?

Net als voor de meeste varianten met uitzondering van kruidenthee, wordt ook vruchtenthee gemaakt van theeblaadjes. Deze blaadjes worden geplukt van de welbekende theestruik en om er vervolgens thee van te maken. Maar met enkel het plukken van de blaadjes ben je er natuurlijk nog niet, want hoe krijgen we die overheerlijke frisse, vaak zoete smaak aan onze thee? Voordat het zover is, worden de geplukte theeblaadjes eerst gefermenteerd. Dit wil zeggen dat de blaadjes enkele uren worden blootgesteld aan flinke temperaturen, zodat de blaadjes volledig uitdrogen en van een prachtige groene kleur veranderen in een zwarte kleur. Vanaf dit moment zal er zowel een geur, als smaakafgifte zijn die kenmerkend is aan de smaak van thee.

Hoe wordt tropische fruitthee gemaakt?

Nu de basis van de thee is gelegd, is het zaak ervoor te zorgen dat er ook eventuele smaakjes aan worden toegevoegd. Laten we eerlijk zijn, thee zonder smaak, dat is niet de meest populaire smaak die we kennen. Om onze thee te voorzien van een bepaalde smaak worden er vruchten of de smaakstoffen hiervan toegevoegd aan de thee. Vlak voordat de thee wordt verpakt, wordt dit proces toegepast. Dit heet met een duur woord ook wel het ‘aromatiseren’ van de thee. Wat we zien, is dat er doorgaans veelal wordt gekozen voor een vergruisde poeder. Ga je naar een verse theewinkel, dan zal je zien dat je vaak ook stukje gedroogd fruit aantreft in de thee.

Tropisch fruit thee als cold brew?

Het is trouwens een superleuke infusie om als cold brew thee te zetten. Meer daarover vind je natuurlijk elders op de blog – maar een lekkere, frisse, zoete fruitthee is gedurende de hele zomer een superleuk idee!

€4,75
Bekijk
€7,50
Bekijk
€4,99
Bekijk
€8,99
Bekijk

Is het gezond?

Wanneer we kijken naar het effect van thee op onze gezondheid, dan zien we dat er bepaalde theesoorten zijn, die wel degelijk een positieve uitwerking hebben op onze gezondheid. Vooral kruidenthee speelt hierin een belangrijke rol. cold brew thee tropisch fruitKruidenthee zit namelijk vol met allerlei antioxidanten, die een positieve uitwerking hebben op het versterken van ons immuunsysteem. Maar hoe zit dit met vruchtenthee? Wanneer we kijken naar één van de meest gedronken thee, dan is dit natuurlijk rooibosthee. Rooibos is een perfect voorbeeld van een thee die zorgt voor een positieve uitwerking en dus bescherming van je gezondheid.

Dit komt, doordat rooibosthee allerlei antioxidanten en ook vitamine C bevat. Vooral vitamine C is essentieel voor ons lichaam en zorgt voor een goede en versterkte weerstand. Toch geldt dit niet voor iedere vruchten thee, wanneer we kijken naar een tropische vruchten thee, dan zul je zien dat dit veelal is voorzien van allerlei zoetstoffen, die niet per definitie bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Tropical Paradise

Met mango en ananas als boventonen brengt deze fruitinfusie de zon in je kopje! Heerlijk zoet en verwarmend wanneer hij als thee geschonken wordt maar ook fun en verfrissend als iced-tea. Een heel veelzijdige thee die door jong en oud gesmaakt wordt.
€8,99

Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.