Thee voor blaasontsteking: de beste theesoorten bij blaasontstekingen

Een blaasontsteking komt vaak voor en hebben, met name vrouwen, een verhoogd risico op een urineweginfecties. Een urineinfectie is niet alleen heel vervelend, het kan ook tot blijvende problemen zorgen aan het urinewegstelsel. Je wilt er daarom uiteraard zo snel mogelijk van af. Op deze pagina bekijken we de beste theesoorten die jij kan drinken om je blaasontsteking te verlichten.

Thee als natuurlijke genezing

Thee voor blaasontstekingWanneer je last hebt van een blaasontsteking wil je hier uiteraard zo snel mogelijk van af. Volgens onderzoek kun je 42% van milde en ongecompliceerde urineinfecties eenvoudig oplossen zonder de hulp van antibiotica. Dit kun je doen met behulp van natuurlijke bestandsdelen zoals kruiden. Kruiden kunnen in vele gevallen bijdragen aan een gezond herstel en dragen bij aan een betere preventie van blaas gerelateerde problemen.

Deze kruiden kun je eenvoudig tot je nemen in de vorm van een kruidenthee. Kruidenthee biedt namelijk niet alleen belangrijke helende kruiden, maar zorgt er ook voor dat je vocht op peil blijft. Wanneer je last hebt van een blaasontsteking is het belangrijk om veel te drinken. Zo blijkt uit onderzoek dat je eventuele klachten kunt verminderen door voldoende water en thee te drinken in tijden van een blaasontsteking. Door je vocht op peil te brengen, zorg je ervoor dat je vaker moet plassen en je lichaam zich hierdoor vaker kan reinigen.

Welke thee is geschikt bij blaasontsteking?

Door voldoende thee te drinken zorg je ervoor dat je nieren en urinewegen gereinigd worden en je hiermee de kans op een blaasontsteking verminderd. Er zijn diverse thee soorten die je kunt drinken wanneer je last hebt van een blaasontsteking, waaronder onder andere guldenroedethee, buchu thee, groene thee, kamile thee en munt thee.

Guldenroedethee

Guldenroedethee draagt bij aan een gezonde stimulatie van je lichaam om vocht af te voeren. Je gaat hierdoor meer plassen dan normaal. Het kruid zorgt er daarnaast voor dat je nieren worden doorgespoeld, waardoor enige stukjes blaas- en niergruis kunnen worden weggespoeld en je hierdoor minder kans hebt op nierstenen en -gruis.

Buchu thee

Daarnaast staat de aromatische plant Buchu bekend staat om zijn genezende vermogen om urinewegen te ontsmetten. De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt al sinds 1821 gebruikt in de Britse geneeskunde om blaas-, urinebuis- en nierontsteking te genezen. Naast dat de thee belangrijke eigenschappen bevat, heeft de thee ook een heerlijke verfrissende smaak.

Groene thee

De kracht van groene thee is al decennialang bekend. De drank biedt tal van gezondheidsvoordelen en is dan ook sterk aan te raden wanneer je last hebt van blaasproblemen. Zo bevat groene thee EGC (epicatechinegallaat) extracten, die de effectiviteit van bepaalde antibiotica kunnen beïnvloeden en die vaak gebruikt worden om urineinfecties te behandelen.

Kamille thee

Ook kamille thee kan een bijdragen leveren aan een goed herstel van een urineinfectie. Zo wordt kamille gebruikt om een breed scala aan aandoeningen, waaronder diverse urine gerelateerde problemen, te behandelen. Kamille heeft een zwak diuretisch effect en bevat bepaalde stoffen met ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen de kans op ontstekingen verminderen en bacteriegroei afremmen.

Munt thee

Ten slotte kan verse muntthee een oplossing bieden tegen blaasproblemen. Munt thee wordt gemaakt van pepermunt en vormt een natuurlijke remedie tegen diverse urineweg gerelateerde problemen. Zo blijkt uit onderzoek dat muntblaadjes een antibacterieel effect hebben tegen diverse urineweginfectie-veroorzakende bacteriën, zoals het E. coli bacterie.

Koop Premium thee Hier


Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

2 thoughts on “Thee voor blaasontsteking: de beste theesoorten bij blaasontstekingen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.