Thee tegen buikpijn: de beste theesoorten om je buikpijn te verlichten

 

Buikpijn kan erg vervelend zijn. Je kan er flink last van hebben en zelfs er voor zorgen dat je niet meer de deur uit kan. Daar waar je bij hoofdpijn een paracetamol kan nemen is dit bij buikpijn helaas niet mogelijk. Toch is er wel een oplossing voor deze kwaal in de vorm van thee. Er zijn verschillende soorten thee die jou buikpijn een weerwoord kunnen bieden. Wij nemen de verschillende soorten thee met je door en laten je weten welke thee tegen maagzuur en diarree helpt.

rooibostheeThee met rooibos

Als milde thee staat rooibos voornamelijk bekend om zijn rustgevende werking. De thee is redelijk zoet te noemen en gaat door zijn rustgevende werking buikpijn en de krampen die hier uit voortkomen tegen. Het grote voordeel van rooibos thee is dat het geen cafeïne bevat. Daar waar zwangere vrouwen vaak last hebben van buikpijn kunnen ze vaak geen thee drinken.

De meeste thee bevat namelijk cafeïne wat niet of nauwelijks gedronken mag worden tijdens de zwangerschap. Rooibosthee bevat echter geen cafeïne, waardoor dit gewoon tijdens de zwangerschap gedronken kan worden. Ook helpt deze thee tegen diarree.Thee met kamille

Kamille thee is voornamelijk bekend van de hulp die het kan bieden bij slaapproblemen. Het werkt namelijk erg ontspannend en kan er zo voor zorgen dat je makkelijker in slaap komt. Daarnaast werkt kamille thee ook ontstekingsremmend en kan van pas komen bij buikpijnen. Door de kamille die in de thee verwerkt zit worden buikgassen verminderd. Dit is vaak één van de problemen die voorkomen bij buikpijnen. Door het tegengaan van deze gassen helpt deze thee tegen maagzuur. Het drinken van deze thee kan eveneens helpen bij menstruatiepijnen. Vaak vinden mensen kamille thee niet sterk genoeg en daarom wordt deze thee minder gedronken. Dit kan echter makkelijk tegen worden gegaan door middel van het toevoegen van gember of honing. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat de thee zoet en meer pittig wordt.

verse muntThee met munt

De spijsvertering is een belangrijk onderdeel van de buik. Buikpijnen worden vaak gecreëerd in dit onderdeel van het lichaam. Munt is goed voor de spijsvertering en kan op deze manier buikpijnen tegen gaan. Vanzelfsprekend kan munt thee hierbij ook helpen. Het drinken van deze thee kan de darmen verlichting bieden en zelfs ook tegen misselijkheid helpen. Andere positieve werkingen van verse muntthee voor het lichaam zijn de verlichting van hoofdpijn en het tegen gaan van verkoudheid. Munt heeft een fris effect en lost hierdoor eventuele slijmophopingen in de neus op. Iets wat vaak voorkomt bij verkoudheid.

Thee met basilicum

Het klinkt misschien wat raar, thee met basilicum. Het drinken van deze thee kan een positieve invloed op je gezondheid hebben. Om te voorkomen dat je buikpijn krijgt kan er namelijk thee met basilicum gedronken worden. De werkzame stoffen in basilicum kunnen er voor zorgen dat je luchtwegen schoon blijven. Schone luchtwegen zorgen op hun beurt weer voor een betere gezondheid en dus minder kan om ziek te worden.

gemberthee buikpijnThee met gember

Voor veel mensen kan deze vorm van thee misschien wat te bitter zijn. Erg zonde, want thee met gember is misschien wel het beste wat gedronken kan worden in het geval van buikpijn. Wil je deze thee wel proberen maar is de smaak van gember te heftig voor je? In dat geval kun je er voor kiezen om thee met gemberkruiden te drinken. Deze thee zal vele malen minder bitter zijn terwijl je wel de positieve werking kan ervaren. Te veel gemberthee kan echter een negatieve invloed hebben. Het drinken van teveel van deze thee kan voor een opgeblazen gevoel zorgen. Kijk dus uit met de hoeveelheid die gedronken wordt.

De ‘normale’ thee

Met normale thee bedoelen we de soorten thee zoals groene, gele, zwarte en witte thee. Deze soorten thee kunnen een rustgevende werking hebben. Door deze rustgevende werking zal je maag en darmstelsel zich ook rustiger kunnen voelen. Daarmee helpt deze thee tegen diarree. Krampen en buikpijn kunnen hiermee tegen worden gegaan. Door de verschillende antioxidanten, vitamines en mineralen die zich in thee bevinden heeft dit ook een goede invloed op de gezondheid. Over het algemeen is het ook een verzachtend en fijn gevoel als er wat warms gedronken wordt in plaats van een koude drank. Deze hogere tempratuur van de vloeistof wordt namelijk sneller geaccepteerd door het lichaam. Terwijl koude dranken voor een koude klets op de maag kunnen zorgen.


Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.