Thee-expert proeft thee: welke is de duurste?

Thee-expert Emeric Harney van Harney & Sons proeft eerst twee zwarte theeën, dan twee groene theeën en dan twee kruidentheeën. Als laatste eindigt hij met twee Oolongtheeën en twee Matcha-theeën. Zijn focus op prijspunt is alvast eens een andere inkijk – en ik vond het alvast heel erg boeiend om te luisteren naar hoe hij bijvoorbeeld de leaf-grootte gebruikt om de kostprijs in te schatten van bepaalde producten.

Vier op vijf is alleszins een goed resultaat. Als ze een échte blinde test zouden doen zou het in mijn ogen nog een pak moeilijker geweest zijn – vooral omdat de verpakking dan alvast niks kon verraden. Zeker bij de zwarte thee had ik alvast kunnen juist raden zonder zelfs maar te proeven… 😉

Misschien doe ik zelf wel eens een gedetailleerde test, helemaal blind, wanneer ik voldoende vertrouwen heb?


Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.