Silver Needle Thee: deze mooie witte thee voorgesteld

Silver Needle Thee is een minder bekende theesoort, maar dat maakt deze thee niet minder bijzonder. Vroeger werd Silver Needle Thee uitsluitend gedronken door keizerlijke families in China, omdat het plukken van de delicate theeknoppen een moeizame klus is en de thee hierdoor kostbaar is. Wat is Silver Needle thee, hoe wordt de theesoort gemaakt en hoe zet je zelf een kopje Silver Needle thee? In dit artikel lees je alles over de bijzondere, uit China afkomstige theesoort. Je leest over de voordelen van de thee en waar de naam Silver Needle vandaan komt.

Silver Needle Witte Thee uit China - Thee.be

Een exclusieve witte thee uit Fuijan, China, bekend voor zijn zijdeachtige structuur en licht fruittige smaak. Dit zakje witte Silver Needle thee bevat 40 gram theebladeren.
€14,25

Wat is Silver Needle thee?

Silver Needle thee is een witte theesoort die ook wel bekend staat onder de naam Baihao Yinzhen. De theebladeren zijn naaldvormig en geven een lichte geur af. De geur en smaak van de witte thee doet denken aan abrikoos of perzik. De thee is afkomstig uit de provincie Fujian in het zuidoosten van China en is een kostbare thee. Vroeger werd deze thee gedronken door de keizerlijke familie, maar tegenwoordig is deze thee vrijwel overal ter wereld te verkrijgen. Omdat de thee slechts tijdens enkele dagen per jaar geplukt wordt, is de thee kostbaar.

Silver Needle - Witte TheeWaar komt de naam Silver Needle thee vandaan?

De Silver Needle thee heeft zijn naam te danken aan de vorm van de theebladeren. Deze bladeren doen denken aan zilveren naalden. De ongeopende bladknoppen zijn naaldvormig en bedekt met dunnen grijze haartjes. Voor het maken van de thee worden alleen deze bladknoppen gebruikt en niet de bladeren zelf. Dit maakt de thee hoogwaardig. De bladknoppen worden in het vroege voorjaar geplukt, wanneer ze nog teer zijn. Het is eventueel mogelijk om de bladknoppen in de winter, na een langere groeiperiode, te plukken. Dit heeft invloed op de smaak en de beste thee is van in de lente geplukte bladknoppen.

Hoe wordt Silver Needle thee geproduceerd?

Om een kilo Silver Needle thee te maken, zijn ongeveer 50.000 bladknoppen van de plant nodig. Aan iedere tak van de plant groeit slechts één naald die geplukt kan worden. De bladeren worden niet gebruikt en dus zijn er veel planten nodig voor een relatief kleine hoeveelheid thee. De thee moet met de hand geplukt worden, omdat de bladknoppen erg delicaat zijn. De geplukte naalden worden opgerold en verflenst gedurende ongeveer dertig uur. Daarna worden de naalden gedroogd en gesorteerd, zodat de thee verpakt kan worden.

Silver Needle Witte Thee uit China - Thee.be

Een exclusieve witte thee uit Fuijan, China, bekend voor zijn zijdeachtige structuur en licht fruittige smaak. Dit zakje witte Silver Needle thee bevat 40 gram theebladeren.
€14,25

De voordelen van Silver Needle thee

Silver Needle thee is een witte thee die vergelijkbare stoffen met andere witte theesoorten bevat. Omdat de soort van een theeplant gemaakt wordt, bevat Silver Needle thee theïne. Je kunt theïne met de cafeïne in koffie vergelijken, maar dan minder sterk. Een kop Silver Needle thee kan dus helpen bij een dipje overdag om je wat extra energie te geven. Daarnaast bevat de theesoort polyfenolen die kunnen helpen om veroudering tegen te gaan. De antioxidanten in de thee gaan vrije radicalen tegen en maken de thee een gezonde keuze.

Zo zet je Silver Needle thee

Over het algemeen wordt Silver Needle thee verkocht als losse thee. Om deze thee te zetten heb je een thee-ei, theezeef of een papieren theezakje nodig. Voor één liter thee doe je vier theelepels Silver Needle thee in je thee-accessoire. Je kookt het water tot ongeveer tachtig graden Celsius en laat de thee zo’n twee minuten trekken. Zo heb je een optimale lichtzoete smaak van abrikoos en perzik. De heeft een champagnekleur wanneer deze voldoende getrokken heeft. Vervolgens kun je genieten van de Silver Needle thee met een fruitig aroma.

Silver Needle Witte Thee uit China - Thee.be

Een exclusieve witte thee uit Fuijan, China, bekend voor zijn zijdeachtige structuur en licht fruittige smaak. Dit zakje witte Silver Needle thee bevat 40 gram theebladeren.
€14,25

Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.