Gaba-thee: een introductie

Ben jij op zoek naar een nieuwe theesoort om aan je collectie toe te voegen? Misschien heb je al gehoord van GABA thee, maar weet je niet precies wat het is. Maak je geen zorgen, in dit artikel zal ik je een introductie geven tot deze bijzondere thee.

Wat is GABA thee?

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur, een neurotransmitter die van nature voorkomt in ons lichaam. GABA heeft een kalmerende werking op ons zenuwstelsel, waardoor het ons helpt te ontspannen en stress te verminderen. Bij GABA thee wordt dit effect kunstmatig versterkt door het fermentatieproces dat wordt gebruikt bij de productie van deze thee. Hierdoor wordt het GABA-gehalte verhoogd.

Deze thee wordt geproduceerd in Taiwan en Japan en is nog relatief onbekend in het Westen. Het wordt gemaakt van dezelfde theeplant (Camellia sinensis) als andere soorten thee zoals zwarte, groene en oolong thee. Echter, bij GABA thee wordt het fermentatieproces anders uitgevoerd dan bij andere soorten thee, wat resulteert in een unieke smaak en aroma.

De voordelen van GABA thee

Er zijn verschillende voordelen die worden toegeschreven aan het drinken van GABA thee. Het is bekend dat deze thee helpt bij het verlichten van stress en angst. Dit komt door de kalmerende werking van GABA op ons zenuwstelsel. Daarnaast kan het drinken van GABA thee helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit komt door de aanwezigheid van GABA en andere antioxidanten in de thee.

GABA thee wordt ook geassocieerd met een betere nachtrust. Door de ontspannende werking kan het drinken van GABA thee helpen bij het in slaap vallen en een diepere slaap bevorderen. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine.

Hoe bereid je GABA thee?

GABA thee kan worden bereid met behulp van een theepot of een theezakje. Het water dat gebruikt wordt om de thee te zetten, mag niet te heet zijn, anders gaat de smaak verloren. Het beste is om water te gebruiken dat tussen de 80 en 90 graden Celsius is.

De aanbevolen hoeveelheid thee per kopje is ongeveer 2 gram. Laat de thee 2 tot 3 minuten trekken voordat je hem drinkt. De thee kan meerdere keren worden opgeschonken en blijft zijn smaak behouden.

Waar koop je GABA thee?

GABA thee is nog niet wijdverspreid verkrijgbaar in België, maar kan wel online worden besteld. Het is belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare verkoper om ervoor te zorgen dat je de echte GABA thee krijgt en niet een imitatie. Let ook op de oorsprong van de thee en de productiemethoden.

GABA thee is een unieke thee met verschillende voordelen voor onze gezondheid. Het is helemaal niet moeilijk om te zetten en kan gemakkelijk worden bereid met behulp van een theepot of theezakje. Hoewel het nog niet wijdverspreid verkrijgbaar is in België, kan het wel online worden besteld. Let er wel op dat je het bij een betrouwbare verkoper koopt om ervoor te zorgen dat je echte GABA thee krijgt en niet een imitatie.

Als je op zoek bent naar een nieuwe en unieke theesoort om aan je collectie toe te voegen, is GABA thee zeker het proberen waard. De kalmerende werking kan helpen bij het verminderen van stress en angst, terwijl de antioxidanten kunnen bijdragen aan een betere bloedcirculatie en bloeddruk. Bovendien kan het helpen bij het verbeteren van de slaap en het verminderen van hoofdpijn en migraine.

Probeer GABA thee eens uit en ontdek zelf de unieke smaak en aroma van deze thee.


Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.