Wat is citroengras thee? Voordelen, nadelen & waar kopen?

Je bent benieuwd naar citroengras thee? Heb je het gekocht of ben je van plan om het zelf te maken? Dit kan allebei. Wellicht vernam je ook al dat deze theesoort diverse gezondheidsvoordelen heeft. Lees snel meer over deze heerlijke en gezonde thee.

Pure Lemongrass

De geur van citroengras tovert meteen een glimlach op je gezicht of doet je wegdromen naar Aziatische oorden. Wie houdt van de pure smaak van citroengras zal meteen verkocht zijn aan deze kwalitatieve en versneden 'Pure Lemongrass'. Makkelijk zo te drinken en ook heerlijk te combineren met andere...
€4,49

Thee van citroengras

Misschien denk je bij deze thee al snel aan gele citroenen. Ook de smaak van deze vrucht komt bij je naar boven. Citroengras heeft echter helemaal niks met citroenen te maken. Het zijn twee totaal verschillende gewassen. Alleen de naam zou je op een verkeerd spoor kunnen zetten. Een andere naam voor citroengras is sereh. Het behoort, zoals de naam al zegt, tot de familie van de grassen. De bladeren van citroengras worden heel veel toegepast in de Aziatische keuken. De reden waarom er veel voor dit product gekozen wordt, is vooral de aanwezige etherische olie van citroengras. Dat maakt deze specerij heel speciaal. Waar het vooral voor gebruikt wordt? Denk dan aan stoofschotels, maar uiteraard zeker ook aan thee. Het is te herkennen aan de frisse smaak.

Lemongrass Essential

Droom weg met deze heerlijke blend van groene thee die vergezeld wordt van pure, Italiaanse essentiële olie. Citroengras en mandarijn zorgen voor een heuse wellness ervaring. Een kopje vol zen!
€5,29

citroengrastheeCitroengras thee is gezond

Thee is op zich bijna altijd wel gezond. Mits er natuurlijk met mate van gedronken wordt. Maar dat geldt uiteindelijk voor bijna alles. Citroengras heeft zeker ook geneeskrachtige werkingen in zich. Er zijn zelfs landen waar het traditioneel als specifiek medicijn wordt gebruikt. Denk dan aan ziektes zoals griep, koorts en verkoudheid. Hebben mensen in dat soort landen veel last van jeuk, ook dan wordt citroengras aanbevolen. Denk ook aan het oplopen van schrammen.

Uiteraard wordt er in dat geval geen thee gezet, maar maakt men een fijn kruidenbad van citroengras. Dit schijnt de pijn van de schrammen te verzachten en de genezing te bevorderen. Ook merken veel mensen dat citroengras thee helpt als je last hebt van darmkrampen of buikpijn. Ideaal natuurlijk. Heb je last van je darmen, dan zet je een pot met thee en je krampen verminderen. Altijd beter dan een pilletje natuurlijk. Ook personen die last hebben van hartkloppingen hebben baat bij deze thee. Uiteraard is het altijd van belang om klachten goed te volgen en in de gaten te houden. Thee kan nooit een vervanging zijn van de gewone geneeskunde.

Lemongrass Essential

Droom weg met deze heerlijke blend van groene thee die vergezeld wordt van pure, Italiaanse essentiële olie. Citroengras en mandarijn zorgen voor een heuse wellness ervaring. Een kopje vol zen!
€5,29

Afvallen met citroengras thee

Afvallen blijft voor veel mensen een dingetje. Welk dieet werkt nu echt? En vooral is het vaak de vraag hoe je blijvend af kunt vallen. Het beruchte jojo-effect ligt tenslotte altijd op de loer. Het is vooral jammer als je dan veel geld gespendeerd hebt aan dure afvalproducten. Regelmatig een kopje citroengras thee drinken is dan een beter en goedkoper alternatief. De reden waarom deze thee behulpzaam kan zijn tijdens het afvallen, ligt in de warmteproductie die op gang wordt gezet.

Na het drinken van een glas warm water met citroen is dat ook het geval. Misschien is het nog wel lekkerder om het activeren van warmteproductie in het lichaam met thee voor elkaar te krijgen. Veel mensen moeten nog altijd even slikken voordat ze hun warme water met citroen naar binnen klokken. Er is bovendien een manier om de werking nog te versterken. Wil je namelijk de vetverbranding extra stimuleren, voeg dan ook nog wat verse gember toe aan de thee. Dat is een hele gunstige combinatie voor mensen die wat kilo’s en vet kwijt willen raken. Het is altijd goed om te vermelden dat vooral bewegen ook erg belangrijk is bij het afvallen. Doe dit minstens een half uur elke dag.

citroengras moringa mix

Pure citroengrasthee of een gezonde mix?

Ikzelf ben meer van van een gezonde mix dan pure citroengrasthee. Als je puur wil maak je hem beter zelf (zie hieronder), maar een gezonde & lekkere mix met andere kruiden kan je wél makkelijk kopen. Deze mengeling van moringa en citroengras bijvoorbeeld is heel erg lekker én gezond!

Pure Lemongrass

De geur van citroengras tovert meteen een glimlach op je gezicht of doet je wegdromen naar Aziatische oorden. Wie houdt van de pure smaak van citroengras zal meteen verkocht zijn aan deze kwalitatieve en versneden 'Pure Lemongrass'. Makkelijk zo te drinken en ook heerlijk te combineren met andere...
€4,49

Thee van citroengras zelf maken

Houd je ervan om zelf je thee te maken? Dat is ook met citroengras zeker mogelijk. Je kunt dan het beste kiezen voor de stengels van citroengras. Je krijgt dan lekkere en gezonde thee en het is niet moeilijk om deze stengels ergens te kopen. Hoe ga je aan de slag als je deze thee wilt maken?

  • Neem vijf stengels citroengras en was ze grondig schoon
  • Snijd nu de citroengrasstengels in redelijk grove stukken
  • Neem een liter water, doe dit in een pan en breng het aan de kook
  • Als het water kookt, voeg dan de grove stukken van de citroengrasstengels toe aan het water
  • Vind je het lekker om extra ingrediënten toe te voegen, doe dat dan nu
  • Laat het geheel ongeveer vijf minuten heel zachtjes koken
  • Geniet nu van je smaakvolle en gezonde thee
€4,49
Bekijk
€5,29
Bekijk

Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.