Bubble Tea zelf maken: hoe doe je dat thuis?

Wil je ook thuis genieten van een heerlijke bubble tea? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Op deze manier hoef je niet meer naar de winkel om bubble tea te halen, maar kun je het gewoon zelf maken. Bubble tea is een drankje bestaande uit thee en bubbels, gemaakt van tapioca- of zetmeelballetjes. Deze balletjes worden vaak gevuld met fruit of zoete smaken. Het is erg makkelijk om thuis bubble tea te maken, dus probeer het zelf.

Bubble Tea Tapioca Parels kopen - Thee.be

Deze parels vormen hét belangrijkste ingrediënt voor het maken van bubble tea. De parels worden gemaakt van de wortel van de maniokplant en zijn mild en lichtzoet van smaak.
€8,95

Koop alle Ingrediënten

In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je juiste ingrediënten in huis haalt om bubble tea te maken. Anders wordt het immers knap lastig om dit voor elkaar te krijgen. Als eerste dien je theeblaadjes te halen. Daarnaast is het ook verstandig om voor verschillende smaken te kiezen. Koop bijvoorbeeld aardbeien, munt en citroen. Op die manier maak je de lekkerste bubble tea.

Verder heb je ook tapioca- of zetmeelballetjes nodig. Deze kun je in verschillende winkels halen of online bestellen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de balletjes niet te groot worden, want dan kan het lastig zijn om ze door een rietje te drinken.

Verder heb je natuurlijk ook een lekkere zoete stroop of saus nodig. Dit is niet strikt noodzakelijk, maar wel aanbevolen. Op die manier geef je de bubble tea net even wat extra smaak mee. Kies bijvoorbeeld voor een siroop met aardbeien- of chocoladesmaak.

Tot slot heb je natuurlijk ook water nodig. Kraanwater is prima, maar ook bronwater is een goede optie wanneer je jouw bubble tea net wat luxer wilt maken. Tevens is wat melk ook geen slecht idee wanneer je normaliter je thee op deze manier consumeert.

Bubble Tea Tapioca Parels kopen - Thee.be

Deze parels vormen hét belangrijkste ingrediënt voor het maken van bubble tea. De parels worden gemaakt van de wortel van de maniokplant en zijn mild en lichtzoet van smaak.
€8,95

Maak de Bubble Tea

Zoals je misschien al wel weet, maak je thee door de theeblaadjes in kokend water te doen. Wacht hierna ongeveer vijf minuten met het opdrinken van de thee. Op die manier geef je de smaken voldoende tijd om zich te ontwikkelen en is het niet meer zo scherp van smaak.

Bubble TeaVoeg vervolgens wat siroop of saus toe naar eigen smaak. Dit is natuurlijk erg persoonlijk, maar houd er rekening mee dat bubble tea over het algemeen erg zoet is. Wanneer je minder zoete thee wilt, is het dus verstandig om hier wat minder siroop toe te voegen.

Haal tenslotte de tapioca- of zetmeelballetjes uit het pak en doe ze in een kommetje met water. Zorg ervoor dat alle balletjes goed bedekt zijn met water en laat ze ongeveer vijf minuten wellen. Dit geeft ze namelijk tijd om op te zwellen en malser te worden.

Voeg vervolgens alles samen in een glas en roer het goed door. Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt, is het tijd om de bubble tea te maken. Voeg hiervoor alle ingrediënten toe aan een blender en mix alles tot er een egale substantie ontstaat.

Schenk de Bubble Tea in Glazen

De laatste stap is natuurlijk het inschenken van de bubble tea in glazen. Dit kan met een normaal glas, maar ook met een to go-beker. Wanneer je de bubble tea mee wilt nemen naar buiten, is dit namelijk erg handig. Verder kun je ook een rietje in het glas plaatsen. Schenk de bubble tea in de glazen en geniet ervan!

Als je alles volgt wat we hierboven hebben uitgelegd, kun je makkelijk zelf thuis een lekkere bubble tea maken. Probeer het eens uit en laat ons weten hoe het gegaan is! Wellicht vind je wel dat je nooit meer naar de winkel hoeft te gaan om bubble tea te halen.

Bubble tea gift set - Thee.be

Maak je eigen bubble tea met deze handige box set. Bubble tea is een op thee gebaseerd drankje uit Taiwan en is heerlijk verfrissend op warme dagen.
€29,95

Stephanie Devriendt

Hoi en welkom op mijne website! Wie ben ik? Ik ben een 48-jarige lerares wonende te Brussel en moeder van 2 fantastische dochters. Naast mijn full-time job ben ik ook theesommelier. Moest je vragen hebben over thee kan je mij altijd contacteren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.